Fastigheter som ny investering

Välja övervakningskamera för inomhus- och utomhusbruk

Välja övervakningskamera för inomhus- och utomhusbruk

Välja övervakningskamera för inomhus- och utomhusbruk

Ett tillval som blir allt vanligare inom hemlarm för privatpersoner är att ha övervakningskamera. Dessa finns både för inomhus- och utomhusbruk och kan användas utifrån flera olika syften – med säkerhet i fokus.

Övervakningskamera för inomhusbruk

En övervakningskamera som används inomhus kopplas vanligtvis upp på hemmets Wi-fi och skapar en kameraövervakning dygnet runt.

De flesta kameror har en tillhörande app där streamade filmer kan ses. Är det flera kameror inom samma system går det även att växla mellan dessa för att få en helhetsbild av vad som händer. Det finns däremot olika funktioner i de appar och kameror som erbjuds på marknaden.

  • Hur länge sparas filmsekvenserna?
  • Går det att spela in och spara längre?
  • Kan känslighet och nightmode ställas in?
  • Hur aktiveras kamerorna?

Det som filmas sparas vanligtvis både på ett SD-kort och en molntjänst. Detta upp till ett visst antal dagar. På detta sätt går det att gå tillbaka och se vad som händer för någon dag sedan.

Övervakningskamera för utomhusbruk

Med en övervakningskamera för utomhusbruk kan bevakning av trädgård, garageuppfart eller andra delar av gården bevakas. I likhet med hur inomhusmodeller är kopplade till en app kan även material från dessa streamas direkt och aktiveras av ljud eller rörelse.

Det är vanligt att larmbolagen installerar dessa så att allt sker exakt rätt. Detta förutsatt att ägaren har abonnemang på larmet. Dessa kameror har vidvinkel för att ha ett så stort upptagningsområde som möjligt och har kan ha infrarött läge som nightmode. Allt för att så mycket som möjligt ska kunna dokumenteras.

Rörelse eller ljud

Många modeller filmar inte konstant utan aktiveras antingen via appen alternativt slås på automatiskt vid rörelse eller ljud. Då skickas en notifiering till appen så att ägaren direkt kan gå in i appen och kontrollera vad som händer.

Även med koppling till larmcentral

De billigaste övervakningskamerorna kan ge streamad video men inte kopplas till resterande hemlarm. För de som har ett hemlarm är därmed en fördel att istället välja operatörens egen övervakningskamera för att därmed kunna koppla samman dem. I detta fall kan kamerorna ge extra säkerhet vid larm. I det fall som larmet aktiveras kommer video från dessa delas till larmoperatörerna som därmed får mer information att ta del av inför att de ska skicka väktare eller annan hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *