Fastigheter som ny investering

Tips för en lyckad badrumsrenovering

Tips för en lyckad badrumsrenovering

En badrumsrenovering består av många små pusselbitar som tillsammans bildar en större helhet. Såvida du inte har till arbete att renovera badrum finns det mycket att hålla i huvudet. Vi tänker då på allt från de små men ack så viktiga detaljerna till processerna, valmöjligheterna och alla beslut som ska fattas. Dessutom kan fackspråket framstå som ren gallimatias för många bostadsägare. Men detta betyder inte att det måste vara svårt att lyckas med renoveringen.

Nedan får du ta del av våra bästa tips för en lyckad badrumsrenovering!

3 tips inför din kommande badrumsrenovering

För att renoveringen av ditt badrum ska bli en succé är det viktigt att du tänker på följande saker:

  • Ta reda på hur mycket din badrumsrenovering kostar. Innan du påbörjar projektet är det bra att ha rimliga förväntningar vad gäller kostnaden för projektet. Storleken på ditt badrum, arbetsåtgången och kvaliteten på de material som används är faktorer som påverkar prisbilden. Seriösa byggföretag i vår huvudstad tar i regel ungefär 450 kr till 600 kr i timmen för att tillhandahålla kompetent personal. Allt som allt kostar en genomsnittlig renovering av ett badrum före ROT-avdraget ungefär 140 000 kr. Ponera att ungefär 30 000 kr kan dras av genom avdraget så återstår cirka 110 000 kr.
  • Undvik att toaletten är det första man ser när man öppnar dörren till badrummet. De flesta yrkesmän som designar badrum har koll på detta. Men då även du själv har ett finger med i spelet bör också du som bostadsägare vara medveten om detta. När du öppnar dörren till ditt nyrenoverade badrum vill du inte att toaletten är det första som du ser. Den är helt enkelt inte särskilt estetiskt tilltalande att fästa ögonen på, hur ny och fin den än må vara.
  • Planera belysningen noggrant. En viktig del av en badrumsrenovering som många tyvärr negligerar är belysningen. Det går inte att nog understryka vikten av att ditt badrum är väl upplyst. Därför är det viktigt att du lägger tid och energi på att planera belysningen i detalj. Genom att göra detta kan du skapa en funktionell och trevlig ljussättning i badrummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *