Fastigheter som ny investering

Årets hetaste trender inom trädgårdsdesign

Årets hetaste trender inom trädgårdsdesign

Precis som att trender kommer och går inom till exempel inredning så är det samma sak när det kommer till trädgårdsdesign. Förvisso är trädgårdssäsongen förhållandevis kort här i Sverige, men många tycks villiga att ”göra om”, bygga och hänga med även i trädgårdstrenderna. Nedan kan du läsa om några av årets hetaste trender inom just trädgårdsdesign.

Växthus och uterum

Detta kanske inte är helt nytt inom trädgårdsdesign men det finns definitivt på topplistan över vad som är trendigt just nu. Kanske har det aldrig tidigare sålts lika många växthus som nu – och det bästa är att dom är snygga också! Många väljer idag att odla själv (också väldigt trendigt just nu) alltifrån grönsaker till snittblommor och då är det perfekt med ett litet växthus att hålla till i, inte annat för att förlänga säsongen.

Däremot är växthusen populära i ett annat avseende än odling också, och det är nämligen att förvanda den lilla glaslådan till ett lyxigt uterum. Här kan man inreda med långbord, loungehörna, textilier och kulörta lyktor och vips har man den härligaste av platser att umgås på, även när vädret är sämre. Väljer man dessutom att sätta in en värmekälla i växthuset kallas det plötsligt istället för ett orangeri och bara det ordet är trendigt så det sjunger om det.

Uteköket – ett måste

En annan oerhört trendig sak inom trädgårdsdesign just nu är utekök. Gärna ett stort och rejält sådant, som snickrats ihop på egen hand. Här ser man både inbyggda grillar, diskhoar, ölkylar och till och med pizzaugnar, för att köket ska kunna användas för tillagning av alla säsongens måltider. Uteköken är populära och minst sagt exklusiva – att gjuta egna bänkskivor i betong är också helt rätt för den som planerar att påbörja projekt utekök.

Pergolan nygammal inom trädgårdsdesign

Sist men inte minst på listan över vad som trendar inom trädgårdsdesign just nu – pergolan. Man ser varianter med tak, utan tak och med öppningsbara tak men oavsett val skapar det en otroligt härlig och ombonad uteplats. Även färgerna varierar från klassiskt vitt, naturligt träfärgat till svartmålat.

Pergolan kan byggas på ett altandäck intill husväggen eller som fristående ute i trädgården. Möjligheterna är många och genom att tillföra möbler, textilier och annat har man skapat en mycket trivsam uteplats.

Tips på vad du kan pryda din nybyggda pergola med:

  • Ljusslingor
  • Ljuslyktor
  • Slingerväxter
  • Gardiner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *