Fastigheter som ny investering

Bygga en infraröd bastu

Bygga en infraröd bastu

Bygga en infraröd bastu

När det kommer till att bygga en infraröd bastu eller en infrabastu som det också kan kallas, så är det absolut vanligast att köpa en hel byggsats. Paketen kommer då med bastukabinen och den infraröda uppvärmningen. Generellt ingår även belysning, luftrensning, dörrar och sitsar. Det är smidigt att ha allting upplagt och förplanerat. Paketen finns i massor av olika storlekar så att de passar till vilken byggnad som helst.

De kompletta paketen är oftast prisvärda men det beror självklart på vilken design man väljer. Det finns nyare moderna stilrena alternativ i glas eller traditionella trämodeller av olika slag. Valet av material är det som påverkar priset mest. Finare, bättre eller mer väldoftande träsorter kostar mer.

Vanligaste träsorterna till infrabastu

Det finns tre träsorter som främst används:

  • Furu
  • Gran
  • Ceder

Montering av infrabastu

Att montera ihop en bastu kan vara väldigt enkelt eller lite krångligare beroende på vilken design som har valts. Det finns hela byggsatser på marknaden som i princip inte ens kräver några verktyg för att sättas samman. Det kan vara ett bra val för den som har tummen mitt i handen. Faktum att infraröda bastu är energisnåla gör dem även lättare att koppla upp. Om det är en hel byggsats som köpts brukar det bara vara att trycka in stickkontakten i väggen så är man igång. Spara på så sett in pengar i stället för att lägga dem på en dyr elektriker.

Konstruktionen skiljer sig från en vanlig bastu eftersom det inte ska installeras något bastuaggregat, utan infrabastun använder sig av infraröda lampor som ska generera värmen istället. Lamporna sitter i så kallade värmepaneler. För den som känner att den har råd och lust går det alldeles utmärkt att kombinera värmepaneler och bastuaggregat i en och samma bastu.

God ventilation är A och O

Kom ihåg att om man monterar upp bastun på egen hand så är det viktigt att tänka på att ventilationen fungerar som den ska. En god ventilation hjälper att hålla bastun fräsch och långlivad.

Bygget av en bastu är ett roligt projekt som inte är speciellt komplicerat och kommer att glädja hela familjen. Det ökar även värdet av hemmet eller stugan för dem som har tillgång till den. En bra investering helt enkelt. För hälsan och familjelivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *