Fastigheter som ny investering

3 tips när en mäklare i Ängelholm ska anlitas

3 tips när en mäklare i Ängelholm ska anlitas

Den som går i säljtankar av sin bostad i Ängelholm står också en för ett stort val – valet av mäklare. Det är viktigt att man känner ett stort förtroende till den man väljer men lika viktigt att mäklaren känner till det aktuella området väl och vet vilken marknadsföring som fungerar. Nedan följer 3 bra tips inför valet.

Vilka mäklare finns i Ängelholm?

Ett första steg inför valet av mäklare i Ängelholm är såklart att se hur utbudet ser ut. Kanske känner man redan till dom byråer som finns – kanske gör man inte det. Oavsett kan det vara klokt att ta en närmare titt – främst för att se vilka som arbetar mest i just det område som bostaden ligger i. Ett bra tips är att besöka mäklarkontoren för att bilda sig en känsla av företaget – alltifrån vad gäller bemötande till arbetssätt.

Ställ frågor

Vid val an mäklare i Ängelholm kan det vara en idé att ta kontakt med flera – gärna personligen. Man kan se det som att mäklarna kommer på en arbetsintervju – vem klarar den bäst och vem får jobbet? Här är det bra att ställa frågor som känns viktiga för en själv, så som:

  • Vad vet personen om området?
  • På vilket sätt kommer marknadsföringen att ske?
  • Hur går det till med visning, budgivning och annat som känns viktigt inför försäljningen?

Tänk också på att fråga vad olika mäklare tar i provision, samt vilka övriga kostnader som kan komma till i samband med försäljningen. Detta ska sedan finnas skriftligt i förmedlingsuppdraget, som man skriver på med den man slutligen väljer.

Kontrollera mäklaren

Har valet till sist landat på en mäklare i, eller i närheten av, Ängelholm som känns bra, som verkar kunnig och annat som är viktigt finns en sak till att kolla upp. För att få arbeta som mäklare i Sverige måste man vara registrerad hos FMI – fastighetsmäklarinspektionen. Detta är en tillsynsmyndighet för branschen, som bland annat granskar och kontrollerar att arbetet utförs på ett korrekt sätt.

Det är sällsynt med avstängningar, men däremot kan varningar delas ut till dom som inte följer branschens regler. En varning behöver dock inte betyda att mäklaren är dålig – det kan handla om ett ärligt misstag. Det finns dock fall där personer blivit varnade flera gånger för samma fel och då kan det finnas anledning att se sig om efter någon annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *