Fastigheter som ny investering

Ta hjälp av en prisvärd flyttfirma

Ta hjälp av en prisvärd flyttfirma

En flytt är som regel en ganska hektisk tid. Att komma till ett nytt hem är något kul och positivt för de allra flesta – däremot är kanske inte själva processen att flytta lika roliga. Många väljer att ta hjälp av en prisvärd flyttfirma.

Hjälp med hela processen, eller bara delar av den?

En prisvärd flyttfirma kan anlitas för hela processen och det är också det som många väljer att göra. Många undviker dock att anlita hjälp med tankesättet att det är allt eller inget som gäller. Det kan vara gott att påminnas om att en prisvärd flyttfirma kan hjälpa till med enskilda delar av processen – till exempel att flytta ett piano eller packa flyttkartongerna.

Flyttstädning – en god idé att låta en prisvärd flyttfirma utföra

Flyttstädningen är en del av flytten som många skyr som pesten. Det är nu allt i bostaden ska rengöras, även de delar av den som vanligtvis inte brukar städas. Det handlar till exempel om att städa vid ventilationen, under ugnen och i skåp och lådor – även de högt belägna eller annars svåråtkomna.

Precis som flyttjänster omfattas flyttstädning av rutavdraget. Det innebär att du kan göra avdrag på arbetskostnaden med 50 %. För att få nyttja avdraget finns det ett antal kriterier, till exempel att du har fyllt 18 år och att du har betalat in tillräckligt mycket skatt, som avdraget kan kvitteras mot.

Att hitta den mest prisvärda firman

Nästan oavsett var i landet du bor, bör det inte vara några större svårigheter att hitta en prisvärd flyttfirma i närheten. I större städer har du givetvis ett större urval, men det är bra att känna till att firmorna kan resa en liten bit för att åta sig jobb. Åtminstone om det är lite större arbeten det handlar om.

Ett bra sätt att hitta en prisvärd flyttfirma är att använda sig av en offertförmedlare. Så här går det till:

  1. Hitta en offertförmedlare genom att söka på nätet.
  2. Beskriv ditt uppdrag i detalj och skicka förfrågan.
  3. Vänta ett par dagar på svar.
  4. Jämför offerterna noggrant och ordentligt. Vad är det som ingår för pengarna?
  5. Ta referenser innan du anlitar någon.

Nu kan du boka en flyttfirma till marknadsmässiga priser. Lycka till med flytten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *