Fastigheter som ny investering

Få hjälp med ett stambyte i Stockholm

Få hjälp med ett stambyte i Stockholm

Stockholm är Sveriges största stad, med en mängd fastigheter av olika typer och i olika åldrar. Förr eller senare kommer ett stambyte behöva utföras – och det är inget jobb man gör själv. Så hur gör man för att få hjälp med saken?

Använd en offertförmedling

En offertförmedling är en aktör som vidarebefordrar din uppdragsbeskrivning till sina anslutna aktörer i ditt närområde. En god offertförmedling ställer krav på firmorna som vill ansluta sig till dem – för att skapa större trygghet för kunderna. Processen är enkel. Exakt hur det går till varierar lite mellan olika förmedlingar, men generellt kan den beskrivas såhär:

  1. Sök på nätet på fraser som till exempel ”stambyte Stockholm offerter”.
  2. Granska resultaten och välj en offertsida som kommer upp.
  3. Navigera till förmedlarens kategori för VVS. Ofta finns här färdiga formulär som du kan fylla i för att beskriva ärendet. Det är en god idé att vara så detaljerad som möjligt, så att rörfirmorna kan ge dig bättre svar.
  4. Vänta på prisuppgifter och erbjudanden.
  5. Jämför och ta kontakt med de firmor som du tycker verkar bäst.

Med många andra arbeten är det enklare att jämföra offerter direkt efter en uppdragsbeskrivning. När det gäller stambyte krävs dock som regel ett platsbesök för att en god prisuppskattning ska kunna ges. Oavsett kan det vara ett bra sätt att komma i kontakt med bra firmor som kan hjälpa dig.

Prata med andra fastighetsägare om stambyte i Stockholm

Alla som har hand om skötseln av en fastighet behöver fundera på rörens skick förr eller senare. Chansen är stor att du känner någon som har anlitat en firma för att byta rören tidigare. Tala med folk som utför stambyte i Stockholm, så att du kan rekommenderas firmor som faktiskt kan ta på sig jobbet.

En fördel med att få rekommendationer från folk du litar på – snarare än från banners och anslagstavlor – är att du kan känna dig lite tryggare med att anlita just dem. Att ta referenser är viktigt inför ett så stort arbete som det faktiskt innebär att byta rören.

Även om det är kostsamt med stambyte, bör det fortfarande ses som en investering. Den som väntar för länge med att byta rör, kan få ännu dyrare utgifter i form av stopp, läckage och i värsta fall vattenskador som måste återställas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *