Fastigheter som ny investering

Högre timpris på el att vänta under flera år framöver

Högre timpris på el att vänta under flera år framöver

Det har förmodligen inte undgått någon att vi just nu ser högre timpris på el än under många år. Priserna slår jämt och ständigt nya rekord, och det finns faktiskt ingenting som tyder på att de kommer sjunka nedåt igen under de närmaste åren. Istället är risken stor att vi även fortsatt kommer få leva med höga priser under flera år framöver. Därför är det viktigare än någonsin att du jämför dessa timpriser och försöker hitta billigare alternativ. Först då kan du sänka dina elkostnader utan att behöva tumma på din förbrukning. Läs mer om timpris för el.

Elpriserna förväntas vara fortsatt höga – så kan du hålla nere kostnaderna

Det råder förstås delade meningar kring hur lång tid elpriserna kommer vara höga. Vissa bedömare tror att priserna kan sjunka tillbaka lite grann redan i närtid. Andra menar istället att det kommer ta ett, två eller kanske till och med tre år innan vi får se lite lägre elpriser igen. Därmed bör du som konsument kallt räkna med att tvingas fortsätta betala rekordhöga elräkningar under en överskådlig framtid.

Så vad kan du då göra för att sänka dina elkostnader, kanske du undrar? En sak som du kan göra för att effektivt sänka kostnaderna är såklart att förbruka mindre el. Många svenska konsumenter kan faktiskt göra en hel del när det kommer till att minska elförbrukningen.

Men om du redan har gjort detta är det enda sättet att sänka priset ytterligare att få ner kostnaden per kilowattimme lite grann. Detta kan du faktiskt också göra relativt enkelt genom att byta till ett billigare elavtal. Du kan också försöka optimera förbrukningen av el därhemma till de tider på dygnet då elen är lite billigare.

Så kan du dra nytta av ett lägre timpris på el under vissa tider på dygnet

Du kan utnyttja att det råder ett lägre timpris på el under vissa tider på dygnet. Detta kan du göra på följande sätt:

  • Var medveten om att elpriset ofta är lägre under natten.
  • Försök att förbruka mer el nattetid och mindre el under dagtid för att sänka dina kostnader.
  • Skaffa en app som hjälper dig att hålla koll på när elen är billigare respektive dyrare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *