Fastigheter som ny investering

Så hittar du det billigaste elbolaget för en fristående villa

Så hittar du det billigaste elbolaget för en fristående villa

Så hittar du det billigaste elbolaget för en fristående villa

Om du bor i ett bostadshus bestående av flera olika lägenhet behöver du resonera lite annorlunda jämfört med om du bodde i en fristående villa. Detta om du vill kunna hitta det billigaste elbolaget utifrån just ditt specifika boende. Du som bor i lägenhet kan med fördel välja mellan antingen ett elavtal med ett fast pris eller ett där elpriset är rörligt men den fasta månatliga avgiften är låg. Det är helt enkelt svårt att göra fel och om din elförbrukning är väldigt låg brukar det inte skilja extremt mycket i pris mellan olika avtal.

Däremot är som sagt var saken en annan om du istället skulle bo i en fristående villa. Då finns det många olika faktorer att ta i beaktande. Några exempel på sådana är det aktuella spotpriset på el – inte minst under de senaste åren har detta pris fluktuerat en hel del. Dessa svängningar har lett till att såväl elpriset som det belopp du faktureras av ditt elbolag har varierat ganska kraftigt från tid till annan.

Läs vidare för att få tips på hur du hittar det billigaste elbolaget för dig som bor i en fristående villa!

Två tips för att hitta det billigaste elbolaget för dig som bor i en fristående villa

Bor du i en fristående villa? Då kan du gå tillväga på följande sätt för att hitta det billigaste elbolaget för dig och ditt hushåll:

  • Principen är densamma men ändå inte. I grund och botten är principen densamma som om du hade bort i en lägenhetsbyggnad. Den stora skillnaden är att det är viktigare att du jämför alternativen för att kunna hitta ett billigare sådant. Detta gäller inte minst då du sannolikt har en högre elförbrukning än vad gemene lägenhetsinnehavare har.
  • Extra viktigt med en låg kostnad för elförbrukningen. Svenska hushåll har ofta en uppvärmning som bygger på direktverkande el. Därför är det ofta fördelaktigt att välja ett billigare elavtal och på så vis kunna spara en hel del pengar på årsbasis. Här är det viktigt att du väljer ett elbolag som erbjuder dig ett avtal med en låg kostnad för din elförbrukning. Detta då den fasta månatliga avgiften ofta blir försvinnande låg i förhållande till den rörliga elförbrukningen.