Fastigheter som ny investering

Hitta elavtal utan månadsavgift

Hitta elavtal utan månadsavgift

Hitta elavtal utan månadsavgift

I tider med höga priser är det många som ser sig om efter nya avtal för att hålla nere kostnaderna. Ett sätt är att leta efter ett elavtal utan månadsavgift. Även om den oftast är ganska låg så kan det finnas ett par hundralappar att spara – men det är också viktigt att tänka efter innan ett eventuellt byte.

Kampanjer på elavtal utan månadsavgift

Dom flesta elbolagen i Sverige har en fast månadsavgift som alltid tillkommer på varje månadsfaktura. Avgiften brukar ligga på mellan ca 40 – 70 kronor – detta för att kunna täcka alla omkostnader inom bolaget. Att hitta ett bolag som erbjuder elavtal utan månadsavgift är därmed svårt men ibland finns kampanjer som innebär att nya kunder får fri månadsavgift under en viss period.

Exempel:

  • Elavtal utan månadsavgift i 12 månader – Ett av elbolagen som erbjuder en kampanj på elavtal utan månadsavgift för nya kunder tar normalt sett 42 kronor i månadsavgift. Den totala rabatten blir därmed 504 kronor.
  • Elavtal utan avgift i 6 månader – Ett annat elbolag, som normalt sett har en månadsavgift på 69 kronor, erbjuder 6 månader med fri avgift. Det ger en rabatt på 414 kronor.

Utöver tillfälliga kampanjer och rabatter finns även elbolag som erbjuder förmånliga avtal för seniorer och studenter. Även det kan innefatta elavtal utan månadsavgift, beroende på bolag och typ av avtal. En av aktörerna erbjuder till exempel fri månadsavgift under hela bindningstiden om ett avtal med fast pris väljs.

Värt att tänka på

Även om det finns möjlighet att slippa betala månadsavgifter under ett par månader och därmed spara ett par hundra kronor så är det inte säkert att det bli billigare i längden. Månadsavgifter är förhållandevis låg sett till resten av kostnaderna på en elhandelsfaktura – så se även till att jämföra bolagen på fler punkter.

Ett tips är att lista ett par elbolag som erbjuder den här typen av kampanjer för att sedan jämföra uppsägnings- och bindningstider, fasta och rörliga elpriser beroende på vilken typ av avtal som önskas samt annat som kan komma att påverka det slutliga priset.

Givetvis vill alla elbolag locka till sig nya kunder, vilket kan vara en av anledningarna till den här typen av kampanjer. Det är viktigt att inte låta sig luras – det är trots allt inte alltid som det lönar sig att byta elbolag även om det finns erbjudanden som lockar.