Fastigheter som ny investering

Vad som är bäst elavtal varierar utifrån dig som kund

Vad som är bäst elavtal varierar utifrån dig som kund

När det kommer till elabonnemang finns det många olika saker att ha i åtanke. Det finns ett otal olika elbolag som tillhandahåller el till svenska konsumenter. Samtidigt skiljer sig de åt mycket vad gäller pris och erbjudande. Därför är det långt ifrån alltid som det är enkelt för dig som kund att veta vilken aktör som har bäst elavtal för just dig. Vilket som är det bästa varierar nämligen utifrån ditt högst personliga behov och dina preferenser.

Genom att få en bra förståelse för din förbrukning och livsstil samt andra faktorer kan du dock sålla agnarna från vetet. Fortsätt att läsa så berättar vi hur du gör detta!

Tankar kring vad som är bäst elavtal för olika typer av kunder

När du vill hitta det elbolag som erbjuder bäst elavtal i ditt område och utifrån dina unika förutsättningar bör du fundera lite grann på vem du är som kund. Tillhör du kanske någon av följande grupper?

  • Den miljömedvetne kunden. Om du är miljömedveten och lägger en stor vikt vid att göra klimatsmarta val bör detta även återspeglas i ditt val av elabonnemang. Du bör då väljer det alternativ som kan ge dig mest av den gröna, förnyelsebara energin. Det kan till exempel röra sig om el som kommer från energikällor såsom vind, sol eller vattenkraft. Ibland kan du till och med välja ett avtal som specifikt fokuserar på just förnybar el.
  • Den prismedvetne kunden. Om du främst fokuserar på priset på elen och inte bryr dig särskilt mycket om övriga faktorer tillhör du denna kategori. Vad som är bäst elavtal för dig är sannolikt det elabonnemang som har det lägsta priset utifrån din månatliga förbrukning. Till exempel kan det vara lockande att välja ett avtal med ett fast pris för att på så vis skydda dig mot fluktuationer i elpriserna.
  • Den kund som alltid är upptagen och på språng. Är du sällan hemma på grund av att du jobbar väldigt mycket? Om så är fallet kan du vilja teckna ett abonnemang med ett rörligt elpris. Genom att göra detta kan du nämligen betala mindre för elen under de tider på dygnet då den allmänna förbrukningen är lägre. När många andra är hemma och förbrukar el kanske du är ute och jobbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *