Fastigheter som ny investering

Betala fastighetsskatt på kommersiella byggnader

Betala fastighetsskatt på kommersiella byggnader

Fastighetsskatt är en bedömning som tas ut på egendom eller struktur som används för kommersiella ändamål. Om du äger ett lägenhetskomplex, lägenhet eller radhus, är chansen att du har fått betala någon form av fastighetsskatt för användning av byggnaden och andra fastigheter som ägs av dig. Skatten bedöms ofta två gånger om året: en gång i januari och en gång i mars. Det finns många sätt att få rätt skattebelopp att betala, och det finns några olika skatteblanketter att välja mellan.

Fastighetsskatt är baserade på värdet av din fastighet och beräknas genom att ta din bruttoinkomst, subtrahera dina utgifter och andra kostnader som du är ansvarig, och multiplicera den med skattesatsen. Skattesatsen är vanligtvis en procentandel av det totala uppskattade värdet av din fastighet. Oavsett om du faktiskt kommer att betala fastighetsskatt, personlig fastighetsskatt eller båda är en enskild fråga: personlig fastighetsskatt gäller personlig egendom som inte är fast, såsom ett hus, en hyresfastighet eller fast egendom. Om du äger ett hus betalar du vanligtvis denna skatt i din månatliga inteckning betalning, antingen direkt eller genom att använda en direkt betalning från skatt bedömaren till skatt bedömaren (din skatt bedömare är en revisor som kommer att administrera skatterna).

Fastighetsvärde och belopp

Fastighetsskatt inkluderar förbättringar av fastigheten och bedöms vanligtvis till en viss takt. Det bedöms vanligtvis till ett schablonbelopp, vilket innebär att det bedöms till samma belopp varje månad oavsett om din fastighet säljs eller hyrs, eller om du faktiskt gör några reparationer eller underhåll på fastigheten. Om fastigheten hyrs, då denna fastighet kan ha ett lägre bedömt värde än fastigheten själv, så du kan behöva betala mer än fastigheten själv är värd. De flesta fastighetsägare har en möjlighet att få sin egendom omprövas till ett schablonbelopp om deras bedömda värde minskar.

Fastighetsskatter bedöms också utifrån den mängd användning som fastigheten har fått under årens lopp. Till exempel, om du har haft ett företag i tjugo år, men har först nyligen startat ett detaljhandelsföretag, debiteras du ett annat belopp för din detaljhandel än för tio år sedan, även om ditt företag är liknande. Om din butik får två tusen färre försäljningar per år än din butik för tio år sedan, och du inte gör några ändringar i butiken, kommer detaljhandeln skatt bedömare debitera dig mer än vad butiken var värd för tio år sedan.

Du måste vara medveten om att fastighetsskatt skiljer sig från de flesta statliga moms: de flesta stater använder en formel som bestämmer momsen; vissa stater, såsom Kalifornien, ta hänsyn till inkomst och vilken typ av verksamhet vid fastställandet av deras omsättningsskatt. I vissa fall, när en fastighet används för företag, inkluderar den inte företagsanvändning, utan beskattas i stället till en bostadsskatt. När du betalar din fastighetsskatt, se till att kontrollera med din lokala skatt bedömare för att ta reda på skattesatsen. Många stater har flera metoder för att bestämma skattesatsen, beroende på plats, egendom och storleken på fastigheten. Se till att kontrollera om du för närvarande betalar fastighetsskatt. Om bedömaren säger att du betalar för mycket, be om en återbetalning av skillnaden mellan vad du är skyldig och vad de förväntar sig att du ska betala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *