Fastigheter som ny investering

Anlita målare i Stockholm – tips

Anlita målare i Stockholm – tips

Anlita målare i Stockholm – tips

Det finns flera fördelar med att anlita hjälp när det är dags att måla om, oavsett om det är inne eller ute. Bland annat så blir resultatet allt som oftast bättre och dessutom sparar man värdefull tid till andra saker. För den som är på jakt efter att hitta en duktig målare i Stockholm kommer här några tips.

Det här ska du tänka på när du letar målare i Stockholm

Har du insett att den stundande målningen kräver mer än du själv klarar av har du tagit ett klokt beslut med att överlåta den till ett proffs. Det finns gott om målare i Stockholm och det brukar i regel inte vara några problem att hitta flera tillgängliga firmor. Det som är viktigt att tänka på är att jämföra olika firmor för att hitta den som passar bäst för ändamålet.

Dessa tips är alltid bra att börja med:

  • Be om offerter, gärna från 4–5 olika firmor
  • Kolla referenser

En annan sak som kan vara bra att göra eftersom det finns så många målare i Stockholm är att kontrollera så att firmorna är seriösa. Med det menas att kontrollera organisationsnummer och att samtliga betalar F-skatt. Magkänslan kan förstås också vara avgörande!

Ha en plan för målningen

Innan du anlitar den målare i Stockholm som ska hjälpa till med ditt projekt hemma i lägenheten, i villan eller kanske i sommarhuset så behöver du bestämma exakt vad det är du vill ha hjälp med. Det är förvisso målaren som ska genomföra arbetet men det är du som bestämmer hur du vill ha det.

En första sak är såklart att välja kulör och/eller eventuell tapet. En annan sak att fundera över, till exempel när ett rum ska målas om, är om det bara är väggarna som ska målas eller om det är lika bra att fräscha upp tak och fönster i samma veva. Ett måleriprojekt kan ofta bli större än man först tänkt – då just tak och fönster kan se gula och slitna ut när väggarna får ny och fräsch färg.

Även om man själv inte är den som genomför det praktiska i projektet så krävs alltså en hel del planering med att hitta och jämföra målare och att bestämma vilket slutresultat man önskar av det hela. Planera noggrant och låt det ta tid – det kommer troligen löna sig i slutändan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.